swMenuFree

ioi2012v2.jpgioi2013v2.jpgsliki_naslovna1.jpgsliki_naslovna2.jpgsliki_naslovna3.jpgsliki_naslovna4.jpgsliki_naslovna5.jpgsliki_naslovna6.jpgsliki_naslovna7.jpgsliki_naslovna8.jpgsliki_naslovnamendo.jpgslikinaslovna10.jpgslikinaslovna11.jpgslikinaslovna12.jpgslikinaslovna13.jpg
Здружението се залага за развој и унапредување на информатиката и нејзина примена во сите аспекти на општественото делување

Годишно собрание на ЗИМ 2021

29-12-2021

На 29.12.2021, во облик на онлајн состанок на платформата Google Meet, се одржа Годишното собра...

Пред Следно

RMI 2021

18-12-2021 Посети:256

Од 15.12.2021 до 17.12.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа деветтиот по ред интернационален натпревар во програмирање „Romanian Master of Informatics“ (RMI 2021). Во организа...

Повеќе...

Прв златен медал за Македонија на БОИ 2021

29-11-2021 Посети:1139

Прв златен медал во историјата за македонски учесник на Балканската олимпијада по информатика

Повеќе...

XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021)

28-11-2021 Посети:408

Од 24.11.2021 до 29.11.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021). БОИ 2021 се одржа во рамките на XIII Интернационален есенски т...

Повеќе...

V Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021)

29-08-2021 Посети:993

Од 24.08.2021 до 28.08.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа петтата по ред Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021), како и 14-тата по ред Јуниорска Балканска Ол...

Повеќе...

Бронзен медал и две олимписки пофалби на ЈБОИ 2021

29-08-2021 Посети:1040

Нов успех на македонските јуниори - информатичари: Бронзен медал и две олимписки пофалби на Јуниорската балканска олимпијада по информатика

Повеќе...

ИОИ 2021 (онлајн)

26-06-2021 Посети:1134

Од 19.06.2021 до 25.06.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа 33-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2021).

Повеќе...

I Европска Олимпијада по Информатика за Девојки (ЕОИД 2021)

19-06-2021 Посети:1219

Од 13.06.2021 до 19.06.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа првата Европска Олимпијада по Информатика за Девојки (ЕОИД 2021). Македонија на ЕОИД 2021 ја претставуваше тимот со...

Повеќе...

Две бронзи на Европската Олимпијада по Информатика за девојк…

19-06-2021 Посети:1479

Од годинава и Европска Олимпијада по Информатика за девојки: Две бронзи за девојките од македонскиот тим на олимпијадата во Цирих, Швајцарија!

Повеќе...

Државен натпревар за основно образование 2021 - Информатичко…

20-05-2021 Посети:1375

На 20 мај 2021 година, во просториите на Digital School во Скопје, се одржа Државниот натпревар за учениците од основно образование 2021 - Информатичко размислување. Повеќе информации ...

Повеќе...

М(Ј)ОИ 2021

23-04-2021 Посети:1564

Заради новонастанатата ситуација со пандемијата со COVID-19, а во контекст на усогласување со новите препораки, XXV Македонска Олимпијада по Информатика (МОИ 2021) и II Македонска Јунио...

Повеќе...
© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.