swMenuFree

Државен натпревар

XXXI Државен натпревар по информатика, 20 - 22.03.2020

Заради актуелната ситуација предизвикана од мерките за справување со Covid-19 натпреварот е одложен. Новиот датум ќе биде утврден по ублажувањето на мерките.

Учениците кои имаат амбиција да учествуваат на Македонската олимпијада по информатика со цел да влезат во тимовите за интернационалните натпревари ЗАДОЛЖИТЕЛНО треба да учествуваат на следната серија од натпревари во периодот 20ти-23ти март.

Агенда на Државниот натпревар 2020

Листа на поканети учесници на Државниот натпревар 2020

Конечни резултати од Државниот натпревар 2020

 

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.