swMenuFree

Интернационална Олимпијада по Информатика 2013

Од 06.07. до 13.07. во Бризбејн, Австралија, се одржа 25-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ).

 

Македонија на ИОИ 2013 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Бојан Серафимов, Росица Дејановска, Васил Кузевски и Климент Серафимов, како и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Веб страна за настанот: http://www.ioi2013.org/.

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.