swMenuFree

Новости

XXVII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2019)

Од 09.09.2019 до 14.09.2019, во Атина, Грција, се одржа XXVII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2019).

Македонија на БОИ 2019 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Мартин Динев, Андреј Величковски, Благојче Павлески и Владимир Шарковски, како и лидерите Емил Станков и Владислав Бидиков.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

Три медали за Македонија на БОИ 2019

Еден сребрен и два бронзени медали на Балканската олимпијада по информатика во Атина

Повеќе...

III Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2019)

Од 23.08.2019 до 29.08.2019, во Марибор, Словенија, се одржа третата по ред Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2019), како и 13-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2019).

Македонија на ЕЈОИ 2019 и ЈБОИ 2019 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Тео Китановски, Иван Занов, Атина Рувинова и Сара Стефановска, како и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

© 2009-2021 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.