swMenuFree

Новости

XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2017)

Од 02.07.2017 до 08.07.2017, во Кишињев, Молдавија, се одржа XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2017).

Македонија на БОИ 2017 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Филип Михов, Мартин Динев и Марко Ќаласан, како и лидерите Емил Станков и Марија Михова.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

МГ Куп 2017

Три сребрени и три бронзени медали за македонските јуниорски информатичари на МГ купот во Белград

Повеќе...

© 2009-2018 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.