swMenuFree

Новости

Прва Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2017)

Од 07.09.2017 до 13.09.2017, во Софија, Бугарија, се одржа првата Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2017).

Македонија на ЕЈОИ 2017 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Даријан Шеќеров, Благојче Павлески, Благоја Овезоски и Кристина Тасева, како и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

Три медали за Македонија на ЈБОИ 2017 и еден медал на ЕЈОИ 2017

И јуниорите-информатичари успешни годинава: Три медали на Јуниорската балканска олимпијада по информатика, и еден медал на Европската јуниорска олимпијада по информатика

Повеќе...

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.