swMenuFree

Новости

Жетва од медали за Македонија на ЈБОИ 2016

Македонија освои еден сребрен и пет бронзени медали на годинешната Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2016) што се одржа во Скопје. Во конкуренција на 39 ученици од 9 земји од Балканот, сребрениот медал го освои Марко Ќаласан, додека бронзени медали освоија Андреј Величковски, Јосиф Тепеѓозов, Мила Ќосева, Даријан Шекеров и Филип Шијаков. Ова воедно е најголемиот успех на еден македонски тим во историјата на јуниорските балкански олимпијади.

ЈБОИ 2016

Македонија беше домаќин на 10-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ)!
ЈБОИ 2016 се одржа од 17.09. до 22.09.2016 во Скопје, во организација на ЗИМ.

Повеќе информации на официјалниот веб сајт на ЈБОИ 2016: http://jboi2016.cs.org.mk/

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.