swMenuFree

Новости

RMI 2016

Од 20.10.2016 до 23.10.2016, во Букурешт, Романија, се одржа четвртиот по ред интернационален натпревар во програмирање „Romanian Master of Informatics“ (RMI 2016).

Македонија на RMI 2016 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Димитар Бајрактаров, Душан Терзиќ и Филип Михов, како и лидерите д-р Марија Михова и м-р Бојан Илијоски.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

Жетва од медали за Македонија на ЈБОИ 2016

Македонија освои еден сребрен и пет бронзени медали на годинешната Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2016) што се одржа во Скопје. Во конкуренција на 39 ученици од 9 земји од Балканот, сребрениот медал го освои Марко Ќаласан, додека бронзени медали освоија Андреј Величковски, Јосиф Тепеѓозов, Мила Ќосева, Даријан Шекеров и Филип Шијаков. Ова воедно е најголемиот успех на еден македонски тим во историјата на јуниорските балкански олимпијади.

ЈБОИ 2016

Македонија беше домаќин на 10-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ)!
ЈБОИ 2016 се одржа од 17.09. до 22.09.2016 во Скопје, во организација на ЗИМ.

Повеќе информации на официјалниот веб сајт на ЈБОИ 2016: http://jboi2016.cs.org.mk/

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.