swMenuFree

Новости

ИОИ 2015 во Алмати, Казахстан

Од 26.07.2015 до 02.08.2015 во Алмати, Казахстан, се одржа 27-мата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2015).

Повеќе...

XXIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2015)

Од 28.06.2015 до 03.07.2015, во Русе, Бугарија, се одржа XXIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2015).

Македонија на БОИ 2015 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Климент Серафимов, Христијан Ѓоршевски, Борис Танчовски и Михаил Денковски, како и лидерите Емил Станков и Весна Киранџиска.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.