swMenuFree

Новости

IX Државен натпревар по информатика за основно образование - апликативни вештини

На 27.05.2015, во просториите на Семос едукација во Скопје, се одржа IX Државeн натпревар по информатика за основно образование - апликативни вештини. Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

МОИ 2015

На 17 и 18 април 2015 година, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) во Скопје, се одржa XIX Македонска Олимпијада по Информатика (МОИ 2015).

Повеќе информации за натпреварот можете да прочитате овде.

Државен натпревар 2015

На 28 март 2015 година, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) во Скопје, се одржа XXVI Државен натпревар по информатика за учениците од средно и основно образование.

Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.