swMenuFree

Новости

Балканска Олимпијада по Информатика 2014

Од 10.08. до 17.08. во Анкара, Турција, се одржа 22-рата по ред Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ).

Повеќе...

ИОИ 2014 во Тајпеј, Тајван

Од 13.07.2014 до 20.07.2014 во Тајпеј, Тајван, се одржа 26-ата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2014).

Повеќе...

Историски успех за Македонија на ИОИ 2014

 

Еден сребрен и два бронзени медали за македонскиот тим на ИОИ 2014.

Повеќе...

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.