swMenuFree

Новости

COCI 2018/19

Веќе 13-та година по ред се одржуваат онлајн натпреварите COCI (Croatian Open Competition in Informatics)! Во текот на следните 6 месеци ќе се одржат вкупно 7 натпревари, како загревање за циклусот натпревари во програмирање за 2019 година! Натпреварите се отворени и достапни за секој заинтересиран!

Следниот натпревар ќе се одржи во Сабота (20.10.2018), со почеток во 16 часот.
Повеќе информации овде.

 

ИОИ 2018 во Цукуба, Јапонија

Од 01.09.2018 до 08.09.2018 во Цукуба, Јапонија, се одржа 30-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2018).

Повеќе...

Нов голем успех за Македонија на ИОИ 2018

Еден сребрен и еден бронзен медал за македонскиот тим на ИОИ 2018!

Повеќе...

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.