swMenuFree

Новости

Регионален натпревар 2013

На 02.03.2013 се одржа Регионалниот натпревар за учесниците на циклусот натпревари 2013.

Натпреварот беше спроведен преку системот за електронски натпревари МЕНДО. Започна во 11:05 часот и траеше 2 часа.

Учествуваа вкупно 255 натпреварувачи, од кои 33 во напредна група, 154 во основна група и 68 во почетничка група.

Конечните резултати од Регионалниот натпревар се објавени овде.

Поканетите учесници за Државниот натпревар се објавени овде.

Две бронзени медали за Македонија на Интернационалната Олимпијада по Информатика 2012

Бронзените медали ги освоија Бојан Серафимов и Христијан Богоевски.Солиден резултат остварија и останатите двајца натпреварувачи - членови на македонскиот тим: Климент Серафимов и Јован Крајевски.

Повеќе...

Интернационална Олимпијада по Информатика 2012

Од 23.09. до 30.09. во Сирмионе, Ломбардија, Италија, се одржува 24-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ).

Повеќе...

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.