swMenuFree

Новости

6-та Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика

Македонија беше домаќин на 6-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ).
ЈБОИ 2012 се одржа од 09.-15.08.2012 во Охрид, во организација на ЗИМ. Партнери - поддржувачи на овој настан беа АЕК и ФИНКИ.
Повеќе информации на официјалниот веб сајт на ЈБОИ 2012: http://jboi.cs.org.mk/

Екипи за ЈБОИ

На 6-тата Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ), Македонија ќе ја претставуваат следниве натпреварувачи:

 

Тим А:

Климент Серафимов

Михаил Денковски

Горјан Поповски

Јован Тасев

 

Тим Б:

Никола Полинцев

Никола Анастасовски

Државен натпревар

Од 27-29.04.2012 се одржа Државниот натпревар за учесниците на циклусот натпревари 2012. 

Натпреварот се одржа во просториите на ФИНКИ сместени на Природно-математички факултет и во „Семос Едукација“ во Скопје.

Учествуваа вкупно 96 натпреварувачи, од кои 16 во напредна група, 48 во основна група и 32 во почетничка група.

Спонзори на наградите беа Стопанска Банка, Алкалоид и Ројал Хаус.

Резултатите од Државниот натпревар се објавени овде.

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.