swMenuFree

Новости

XVII Македонска олимпијада по информатика и VII Државен натпревар за основно образование - апликативни вештини

XVII Македонска Олимпијада по Информатика и VII Државен натпревар по информатика - апликативни вештини (за основно образование) се одржаа од 12.04.2013 (Петок) до 14.04.2013 (Недела), во СОУ Гимназија „Митко Пенџуклиски“ - Кратово.

За повеќе информации за Македонската Олимпијада по Информатика, кликнете овде.

За повеќе информации за Државниот натпревар за основно образование, кликнете овде.

 

Државен натпревар 2013

XXIV Државен натпревар по информатика, за учесниците на циклусот натпревари 2013, се одржа на 30.03. (Сабота) и 31.03. (Недела) во Скопје.

За повеќе информации кликнете овде.

 

Регионален натпревар 2013

На 02.03.2013 се одржа Регионалниот натпревар за учесниците на циклусот натпревари 2013.

Натпреварот беше спроведен преку системот за електронски натпревари МЕНДО. Започна во 11:05 часот и траеше 2 часа.

Учествуваа вкупно 255 натпреварувачи, од кои 33 во напредна група, 154 во основна група и 68 во почетничка група.

Конечните резултати од Регионалниот натпревар се објавени овде.

Поканетите учесници за Државниот натпревар се објавени овде.

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.