swMenuFree

Новости

Државен натпревар

Од 27-29.04.2012 се одржа Државниот натпревар за учесниците на циклусот натпревари 2012. 

Натпреварот се одржа во просториите на ФИНКИ сместени на Природно-математички факултет и во „Семос Едукација“ во Скопје.

Учествуваа вкупно 96 натпреварувачи, од кои 16 во напредна група, 48 во основна група и 32 во почетничка група.

Спонзори на наградите беа Стопанска Банка, Алкалоид и Ројал Хаус.

Резултатите од Државниот натпревар се објавени овде.

Работилница: „Зошто програмирање“

Од 27-29.04.2012 се одржа Државниот натпревар за учесниците на циклусот натпревари 2012. 

Во рамки на натпреварот во Сабота (28.04.) беше одржана и работилница на тема – „Зошто треба да има програмирање во новите наставни програми по информатика“.

На оваа работилница присуствуваа повеќе членови на ЗИМ.

Македонскиот тим со две бронзи на Интернационалната Олимпијада по Информатика

Бронзените медали ги освоија Предраг Груевски од Битола и Христијан Богоевски од Скопје, ученици во Гимназијата „Јахја Кемал“ од Скопје. Со тоа, годинешниот успех за Македонија е најголемиот успех досега на ИОИ.

Повеќе...

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.